Opzoek naar buitenjaloezieën? Lees hier waar je op moet letten

Jaloezieën zijn een erg populaire keuze onder mensen voor een raamdecoratie en zonwering in het huis. Ze worden niet alleen gebruikt door mensen in huis, maar ook op werkplekken zoals kantoren. Wanneer je kiest voor jaloezieën, heb je een paar keuzes die je kunt maken. De eerste overweging die je moet doen, is of je kiest voor binnenjaloezieën of buitenjaloezieën. Het verschil tussen binnen- en buitenjaloezieën, is dat buitenjaloezieën meer zonlicht weren en dus isolerend werken. Een andere optie voor raamdecoraties zijn horren. Wel moet je horren schoonmaken. Je kunt ook op maat gemaakte horren kopen. Hier hebben we wat tips wanneer je overweegt om een van deze raamdecoraties te kopen. 

Het schoonmaken van jaloezieën

Een van de dingen waar je op moet letten bij het bestellen van buitenjaloezieën, net als normale jaloezieën, is dat ze soms lastig schoon te maken zijn. Dit komt omdat er twee opties zijn wanneer je buitenjaloezieen koopt: verticale lamellen of horizontale lamellen. Tussen deze twee keuzes zijn de horizontale lamellen lastiger om schoon te maken, omdat stof zich hier makkelijker ophoopt dan bij de verticale lamellen. Je kunt er ook voor kiezen om horren te kopen, maar je moet ook horren schoonmaken. Wel kun je op maat gemaakte horren kopen, net als bij binnen- en buitenjaloezieën, waardoor ze makkelijk toepasbaar zijn in elk huis. 

De prijs van jaloezieën

De prijs van jaloezieën is niet erg makkelijk om in één antwoord te geven. Dit komt omdat de prijs van jaloezieën afhangt van een groot aantal factoren, die allemaal op zichzelf een invloed hebben op de prijs. Hierdoor is het belangrijk om goed contact te ondernemen met de leverancier van de jaloezieën, zodat je exact kunt nagaan wat voor ramen je hebt, wat voor budget nodig zal zijn voor buitenjaloezieën, en wat voor soort ze aanraden. Een ander alternatief voor jaloezieën zijn horren. Wel moet je horren schoonmaken, maar aan de andere kant kun je ook op maat gemaakte horren bestellen, waardoor je ze vrijwel op elk raam kunt toepassen.