Wat zijn de trends in voordeuren voor 2022? 

Zo aan het einde van het jaar kunnen we weer gaan speculeren: wat zullen de woontrends van het volgende jaar zijn? Dit jaar is dat niks anders, en voorspellen we wat de woontrends van 2022 zullen zijn op het gebied van voordeuren. Nu hoor ik je denken, voordeuren? Zijn daar überhaupt woontrends voor te verzinnen. 

Het klonk ons ook eerst raar in de oren, maar zoeken we naar kozijnen online dan zien we een hoop afbeeldingen van prachtige voordeuren. Afgelopen jaar zagen we dan ook dat de focus of trend gesitueerd was rond één soort prachtige voordeuren. Deze voordeuren waren de zwarte kunststof voordeuren. Waarom ? Nou, ten eerste omdat hout vrij passé als het gaat om voordeuren. Houten voordeuren vereisen veel onderhoud en gaan minder lang mee dan alternatieven. 

Kunststof daarentegen is heel erg duurzaam en vereist maar weinig onderhoud. Daarom zien we dat, als we kijken naar kozijnen online, onze pagina’s overladen worden met kunststof kozijnen. De kleur zwart is zo populair, omdat mensen graag een stoere maar toch rustige kleur in huis willen halen. Zwarte kunststof deuren stralen een zekere luxe uit die mensen aanspreekt. 

Maar wat kunnen we dan in 2022 verwachten. Hier vertellen we je er iets over.

Wat te verwachten in 2022

Wat kunnen we dan verwachten in 2022. Ten eerste ligt het voor de hand dat de enorme groei in vraag naar prachtige voordeuren, zoals de zwarte kunststof kozijnen, gewoon doorgezet wordt in het nieuwe jaar. We kunnen er dan ook vanuit gaan dat er meer goedkopere alternatieven op kozijnen online webshops komen, wat natuurlijk erg goed is voor de markt. 

Naast zwarte kunststof kozijnen is de verwachting ook dat er veel andere kleuren op de markt zullen komen. Wit was natuurlijk allang beschikbaar, maar er zullen ook andere , spannende kleuren beschikbaar komen. Er is dus genoeg om naar uit te kijken in het nieuwe jaar!