Verschillende soorten keukens

Keukens zijn er in veel verschillende soorten, vormen en maten. Wil je weten welke verschillende mogelijkheden er zijn? In deze blog lees je meer over veelvoorkomende keukenvormen en soorten. Zo kies je de keuken die het beste past in jouw ruimte!

Hoekkeuken

Als je de keuken in een hoek wil plaatsen, dan kun je kiezen voor een hoekkeuken. Een hoekkeuken geeft een ruime keuken en mogelijkheid tot meer opbergruimte. Een hoekkeuken is voorzien van een groot werkblad waardoor er veel werkruimte ontstaat. Je kunt een hoekkeuken indien er ruimte voor is, aanvullen met een kookeiland. Ook zorgt het ervoor dat er meer opbergruimte ontstaat voor alle spullen.

U-keuken

Als je alles binnen handbereik wil hebben, kies je voor een u-keuken. Bij een u-keuken staan alle zijden tegen een muur, hierdoor zal er voldoende ruimte overblijven. Heb je heel veel ruimte over, dan kun je er voor kiezen een keukeneiland aan de keuken toe te voegen.  De werkvlakken van een u-keuken kun je naar eigen inzicht indelen.

Rechte keuken

Als je een kleine ruimte hebt, is het handig om een rechte keuken te kiezen. Een rechte keuken is compact maar ook veelzijdig. De rechte keuken is ideaal voor een lange rechte muur of een kleine ruimte. Verder is er bij rechte keukens altijd de mogelijkheid om uit te breiden met inbouwapparatuur. Denk hierbij aan een vaatwasser of een koelkast.

Zwarte keuken

Zelf heb ik onlangs een nieuwe zwarte keuken laten plaatsen door keukens Gronau. Zwarte keuken zijn tegenwoordig helemaal in. Dit staat eigenlijk in contrast met de trend van de jaren hiervoor, toen was wit namelijk de meest gekozen kleur keuken. Zwarte keukens stralen een soort rust en luxe uit. Ook is het een voordeel dat het makkelijk te combineren is. Bij een zwarte keuken heb je de keuze uit matte of gelakt.