Wat zijn Art Deco meubels?

Door je woning in te richten met Art Deco meubels kun je jouw woning een unieke uitstraling geven. Art Deco meubels zijn onwijs populair, maar je kunt het geen hype noemen. Art Deco bestaat namelijk al langer dan honderd jaar. Ben jij benieuwd naar wat dit nu precies voor meubelstijl is en waarom de meubels in deze stijl zo populair zijn? Lees dan verder! Hieronder lees je namelijk alles over deze stijl.

Het ontstaan van Art Deco meubels

Aan het begin van de 20e eeuw werd de stijl Art Deco uitgevonden. De stijl is ontstaan in Parijs. De stijl bleef door de jaren heen zeer populair. Bij deze stijl ligt de nadruk heel erg op kleuren en patronen. Art Deco meubels kunnen allerlei verschillende patronen en kleuren hebben. De meubels hebben vaak meer aparte vormen en je kunt de Art Deco stijl dus ook wel zien als het tegenovergestelde van de industriële stijl. De stijl is vandaag de dag nog steeds geliefd onder allerlei verschillende soorten mensen.

Art Deco meubels door de jaren heen

Ook Art Deco meubels zijn door de jaren heen een en ander veranderd. Dat is logisch, gezien de stijl al meer dan honderd jaar bestaat. Zo zijn er bijvoorbeeld periodes geweest waarin men vooral voor bloemenpatronen koos. Vandaag de dag heb je echt ontzettend veel keuze als je meubels in deze stijl wilt. Je kunt daadwerkelijk voor ieder soort patroon kiezen, net als dat je ook uit talloze kleuren kunt kiezen.

Alhoewel de Art Deco stijl in Frankrijk is ontstaan, kun je meubels in deze stijl terugvinden in allerlei verschillende landen. Je kunt de meubels in Nederland bestellen, maar zelfs in Noord-Afrika en in de Verenigde Staten is de stijl populair.

Art Deco meubels kenmerken

De Art Deco stijl kun je dus herkennen aan de kleuren en de patronen. Je kunt je hele woning inrichten naar deze woonstijl. Een Art Deco woning heeft vaak ook behang met een mooi motief. Zoals de naam van de stijl je wellicht doet vermoeden, is er ook sprake van kunst. De ontwerpers van de meubels zijn dus ook relatief vrij in wat ze doen. Het is echter wel belangrijk dat de orde in de ruimte niet verloren gaat. Het is dus niet zo dat je je woning gaat inrichten met allerlei abstracte kunstwerken.

Meubels in deze stijl kopen

De Art Deco meubels herken je direct. Deze stijl is namelijk met geen enkele andere stijl te vergelijken. Wanneer je op zoek bent naar deze meubels, is het wel prettig als je weet waar je moet zijn. Gelukkig zijn er diverse meubelspecialisten die Art Deco aanbieden. Zo bestel je met het grootste gemak een Art Deco bank. Ben je op zoek naar prachtige meubels? Dan is het belangrijk dat je goed nagaat in welke winkel je moet wezen. Je kunt de verschillende meubelzaken bijvoorbeeld vergelijken op basis van recensies. Bekijk ook eens de website om een beeld te krijgen van een specifiek bedrijf. Zo kun je vaak al beoordelen of de meubelzaak in kwestie deze stijl meubels in huis heeft.