3 tips om te ontstressen in huis!

Rust in je leven én hoofd. Het is iets waar veel mensen vandaag de dag alleen maar van kunnen dromen. Het leven is soms zo druk dat het overweldigend kan zijn. Je rent de hele dag rond en je hoopt maar dat je niets vergeet. De kinderen, de relatie met je partner, een veeleisende carrière en natuurlijk ook nog het onderhouden van het huis en sociale contacten: geen wonder dat we steeds vaker een burn-out krijgen!

Daarom is het verstandig om soms even pas op de plaats te houden. Je stappen te overwegen en te ontspannen. Ontstressen is het sleutelwoord als je meer balans in je leven wilt vinden. En daar is je woning natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Hier kan je altijd helemaal jezelf zijn. Food near me opzoeken zonder je hier schuldig over te hoeven voelen. Tot rust komen. Geen verplichtingen, enkel rust. En dat is precies wat je nodig hebt.

Wij geven je 3 tips om te ontstressen in huis!

1.     Creëer een rustgevend hoekje

Heb je al een eigen plekje in huis? Of is het gehele huis inmiddels overgenomen door de kinderen en je partner en vind je nergens echt rust? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Zoek een hoekje, hoe klein ook, waar jij je hobby kunt uitoefenen of simpelweg gewoon even kunt loungen. Ben je dol op lezen? Creëer dan een rustgevend hoekje met een heerlijke loungestoel en jouw favoriete boeken. Doe je aan mediteren? Plaats dan een yogamatje en investeer in een kleine radio om jou volkomen te doen ontspannen. 

2.     Niets moet, alles mag!

De meeste mensen vinden het lastig om een dagje helemaal niets te doen. Zelfs op de dagen dat ze vrij zijn plannen ze hun dagen nog helemaal vol. Bijvoorbeeld met klusjes waar ze normaal niet aan toe kunnen komen. Hoewel het natuurlijk heel prettig is om het huis goed bij te houden, zijn er natuurlijk ook andere belangrijke dingen. Goed voor jezelf zorgen moet nou eenmaal de hoogste prioriteit hebben. Er is niets belangrijkers dan dat. Plan daarom eens een echte dag vrij. Doe helemaal niets.

Wat gaan we eten vandaag? Geen idee! Bestel simpelweg wat bij je favoriete eettent of ga lekker uit dineren nu dat weer kan. Wil je de hele dag in je loungebroek op de bank hangen en je favoriete series kijken? Gewoon doen! Soms heb je dit soort dagen nodig om je batterijtje weer op te laden en de volgende dag weer productief te kunnen zijn. Voel je vooral niet schuldig over dit soort dagen. We hebben dit allemaal wel eens nodig.

3.     Een geoptimaliseerde slaapkamer

Ontstressen begint doorgaans in de slaapkamer. Wanneer je eindelijk je hoofd op het kussen kunt leggen, jezelf in het dekbed kunt wikkelen en de slaap kan vatten. Een goede nachtrust is van essentieel belang voor zowel de mentale als fysieke gezondheid. Je kunt hier echter enkel van genieten als je kamer van de juiste gemakken is voorzien.

Geef je slaapkamer dan ook gerust een kleine make-over. Gebruik warme kleuren aan de muren. Schaf een kwalitatieve bedbodem én matras aan. En investeer in goede verduisterende raambekleding. Wanneer je van voldoende slaap profiteert, zal je merken dat de dagen je een stuk makkelijker af zullen gaan. Rust in je leven én hoofd!