De noodzakelijke verbouwing bekostigen met geleend geld

Wanneer je wilt gaan verbouwen weet je eigenlijk al van te voren dat dit behoorlijk wat geld gaat kosten. Je kunt daarom alvast geld gaan sparen om daarmee de werkzaamheden te bekostigen. Soms komt een verbouwing echter geheel onverwachts. Moet je stel op sprong de badkamer vernieuwen omdat er een lekkage is ontstaan, moet er een kinderkamer gerealiseerd worden omdat er ineens een kindje op komst is of begeeft de inbouwapparatuur in je toch al oude keuken het plotseling en moet er nu echt iets nieuws komen? Dan heb je wellicht nog niet het gehele bedrag voor zo’n dergelijke klus bij elkaar gespaard. Je kunt voor zo’n noodzakelijke verbouwing dan geld lenen op overstappen.nl.

Maar is geld lenen voor een verbouwing niet gevaarlijk?

Wist je dat één derde van de huishoudens wel eens gebruik maakt van een geldlening om doelen sneller te kunnen realiseren? En ja, we kennen allemaal wel een verhaal waarbij een gezin in zwaar financieel weer terecht kwam door zo’n lening. Maar als je dit aantal weet besef je jezelf misschien ook dat geld lenen in de meeste gevallen gewoon goed gaat. Natuurlijk is geld lenen voor een verbouwing niet gevaarlijk, mits je dit veilig doet!

Veilig geld lenen

Wanneer je via overstappen.nl een vergelijking doet en vervolgens één van de geopperde leningen kiest, weet je zeker dat je met een betrouwbare kredietverstrekker te maken hebt. Wanneer je daarbij ook zelf een aantal punten in overweging neemt, hoef je absoluut niet bang te zijn dat je financieel in de problemen komt door het afsluiten van een lening. Door je persoonlijke gegevens eerlijk in te vullen in de vergelijker zie je meteen wat je moet betalen voor jouw lening. De goedkoopste lening heeft een korte looptijd en een lage rente.

Kies voor een maandpremie die past bij jouw budget

Maar past het maandbedrag dat je moet betalen om de afgesloten lening terug te betalen wel binnen jouw budget? Bereken daarom eerst hoeveel geld je maandelijks kunt missen om je lening weer terug te kunnen betalen. Is de premie van de gekozen lening te hoog voor jou? Kies dan een wat langer lopende lening. Je betaald weliswaar wat langzamer af waardoor je maandbedrag ook minder hoog is. Als je deze overweging serieus neemt zal je altijd kunnen voldoen aan je financiële verplichtingen en kom je nooit in de problemen.

Nooit meer geld lenen dan noodzakelijk is

Geld lenen kost geld, het is dus absoluut zonde van je geld om meer te lenen dan je daadwerkelijk nodig hebt. Bereken daarom altijd eerst nauwkeurig hoeveel geld je nodig hebt om de verbouwing te realiseren. Kijk vervolgens welk gedeelte je kunt betalen met het geld op je spaarrekening en leen alleen het overige bedrag bij een kredietverstrekker.