De voordelen van een ergonomisch zit sta bureau.

Daar vroeger het merendeel van de mensen werkzaam in fabrieken of op het veld bezig waren en het grootste gedeelte van de dag staand doorbracht, kregen ze meer lichaamsbeweging dan de meeste werknemers tegenwoordig. In de moderne huidige tijd waar meer kantoren zijn dan fabrieken werken mensen achter een computer en is er weinig reden om langdurig op de been te blijven.

Gebrek aan lichamelijk inspanning vormt op de lange termijn een risico op het krijgen van obesitas, hoge bloeddruk en rugklachten. Een verstelbare ergonomisch zit sta bureau is een krachtig hulpmiddel om dit soort problemen ‒ waarop ogenblik miljoenen mensen mee kampen ‒ in de moderne wereld te bestrijden.

Besef wat de voordelen zijn van ergonomie.

Mensen overwegen pas ergonomisch meubilair te kopen wanneer ze beseffen dat de rug-, nek-, of schouderpijn niet vanzelf weggaat. Het kan zelfs zo erg zijn met de pijnlijke schade veroorzaakt door het gebruik van niet-ergonomisch ondersteunend meubilair dat het te laat is voor herstel. De voordelen van een ergonomisch zit sta bureau is dat het stijfheid en pijn helpt verlichten. Wees daarom proactief en probeer het probleem in de kiem te smoren.

Uit onderzoek is gebleken dat drie op de tien kantoormedewerkers met een slechte houding achter een bureau zitten. Door lange dagen in een verkeerde houding te zitten, leidt dit tot een erger wordende rug- en nekpijn. Dit kan voor een werkgever leiden tot onnodig veel uitval. Daarom besteden bedrijven meer geld aan ergonomisch meubilair en wordt er meer geluisterd naar de werknemers.

De sleutel tot het behouden van een gezond lichaam is beweging variatie.

En de methoden om dit te bereiken in een zittende positie zijn uiterst beperkt. Variëren in werkhouding is de truc en zo de beste manier om musculoskeletale ongemakken ‒ wat op den duur een kwelling kan worden ‒ te verminderen. Gewichtsverandering en gewichtsverdeling zijn van groot belang om een stressvrij lichaam te behouden tijdens het werken.

Een ergonomisch zit sta bureau is al lang geen nieuwtje meer, maar vormen in deze tijd een toenemend belang bij gebruik op kantoorwerk. Het ontwikkelen van een ergonomische cultuur op de werkplek vereist nadenken en plannen en het eerste stukje van deze puzzel is een zit sta bureau.

Wat zijn de effecten bij gebruik van een ergonomisch zit sta bureau?

Er wordt een lagere tegendruk veroorzaakt, samen met de benen en billen, in de wervelkolom. Deze druk wordt verminderd doordat je in staande positie staat en er direct verschillende soorten spieren worden gebruikt. Het geeft het lichaam een natuurlijke neiging tot bewegen en strekken.

Dit heeft als onmiddellijk effect minder druk op de wervelkolom en een verbeterde bloedsomloop. Het is optimaal om deze variabele positie tijdens het werken zo lang als gewenst aan te houden. Laten de voordelen van een ergonomisch zit sta bureau duidelijk zijn. Het wordt tijd dat je voor jezelf of kantoor de beslissing neemt om problemen veroorzaakt door een slechte werkhouding te verminderen of wegneemt.

Bron: Officetopper.nl