De voordelen van groene energie

Groene energie, duurzame energie, hernieuwbare energie, alternatieve energie, schone energie. Al deze termen betekenen hetzelfde. Hiermee wordt energie bedoeld dat op een onuitputbare manier wordt opgewerkt. Hierbij kun je denken aan zonne- of windenergie. Doordat er altijd zon en wind zal zijn zullen deze bronnen nooit uitgeput raken, in tegenstelling tot fossiele energiebronnen. Meer weten over de voordelen van groene energie? Lees dan verder!

De nadelen van fossiele brandstoffen

Om de voordelen van groene energie goed te kunnen begrijpen is het belangrijk dat eerst de nadelen van fossiele brandstoffen te begrijpen. Momenteel wordt er nog veel energie opgewekt met fossiele brandstoffen, ondanks dat we hard bezig zijn om te meer gebruik te maken van groene energie.

Met fossiele brandstoffen bedoelen we olie, steenkool en aardgas. Deze worden nog erg veel gebruikt bij het opwekken van energie. Naast dat bij het gebruiken van deze gassen veel CO2 vrijkomt, raken deze brandstoffen ook op. Er wordt geschat dat we nog voor maximaal 200 jaar fossiele brandstoffen hebben (mits we op ons huidige gebruik blijven).

De voordelen van groene energie

Met groene energie bedoelen we bijvoorbeeld energie die opgewekt is door zonnepanelen of windmolen. De grootste voordelen van deze groene energie zijn dat het een positieve invloed heeft op het milieu, omdat er minder schadelijke stoffen vrij komen dan bij fossiele brandstoffen. Zonnepanelen huren kan tevens een zeer goede optie zijn om lagere energiekosten te hebben, omdat u de energie zelf opwekt. De uitdaging is om de infrastructuur zo in te richten dat groene energie de norm wordt.

Hoe doen we het met groene energie op zakelijk gebied?

Ook op zakelijk gebied zullen we steeds meer overstappen op groene energie. Voor de middel en kleinere bedrijven kan het voorzien van het bedrijfspand met zonnepanelen een flinke investering zijn. Als dit bij jou ook het geval is, is er nog een mogelijkheid. Je kunt namelijk ook zakelijk zonnepanelen huren. Zo kun jij ook bijdragen aan een groener Nederland.