Een prettige geur in huis geeft sfeer

Geur is van invloed op de manier waarop je een ruimte te ervaart. We kennen allemaal de voorbeelden van de geur van versgebakken appeltaart, die de verkoop van een huis stimuleert. Verkopers van woningen worden om die reden regelmatig gestimuleerd door hun makelaar om een appeltaart te bakken vlak voor een bezichtiging. In huis zijn soms ook nare geurtjes. Je kunt denken aan een muffe lucht in een ouder huis of de geur van huisdieren. Dat is niet prettig. Een geurmachine kan dus duidelijk invloed hebben op ons welbevinden. Onbewust heeft geur invloed op onze stemming. Een aangename geur in huis helpt ons te ontspannen.

Welke typen geurmachines zijn er verkrijgbaar?

Een geurmachine is een handig hulpmiddel om prettige geuren in huis te verspreiden. Tegenwoordig maken veel mensen van een geurmachine gebruik. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen, maten en prijsklassen. In het verleden werd er vaak een schaaltje met olie met daaronder een brandende kaars gezet om de geur te verspreiden. Inmiddels zijn de elektrische varianten het meest populair. Deze geurmachines geven vrijwel continu een lichte mate van geur af. Een andere term voor het apparaat is een diffuser. Ook dit woord vindt je veel terug in reclame over geurmachines. De aanschafkosten zijn niet erg hoog, waardoor de geurmachines voor vrijwel iedereen te betalen zijn. Sommige geurmachines bestaan uit een houder die direct in het stopcontact gaan. Andere modellen kunnen zelfstandig staan en worden door middel van een snoer in het stopcontact gedaan. Deze modellen zijn vaak wat fraaier qua vormgeving. Vrijwel alle geurmachines hebben verschillende standen, waardoor je de intensiteit van de geur kunt afstellen.

Meest populaire geuren om te verspreiden

Geuren zijn van invloed op onze stemming. De geuren die via een geurmachine worden verspreidt kunnen ook in worden gezet ter bevordering van je gezondheid. Zo zijn er geuren die bijdragen aan ontspanning of een goede nachtrust bevorderen. Andere geuren kunnen een vrije ademhaling stimuleren bij een ernstige verkoudheid. Het assortiment is erg breed, waardoor er altijd wel een geur te vinden is die jou aanspreekt. Deze geuren zijn vaak verkrijgbaar in de vorm van etherische oliën. Deze oliën worden opgelost in water. De geurmachine verspreidt de geur door middel van het verdampen van het water. Deze stoom die uit het apparaat komt is niet warm. Het is dus een veilige manier van verspreiden. Stoom verspreidt zich eenvoudig door een ruimte, waardoor jij kunt genieten van een heerlijke geur in huis!

Bron: Homewishez.nl