Koopgids voor dekbedden

Een goede nachtrust is iets wat iedereen wil, en daarbij spelen warmte en comfort een grote rol. Het juiste dekbed kiezen, is een ware zoektocht. Er zijn
2 persoons dekbedden met natuurlijke vulling en dekbedden van synthetische vezels. Daarnaast is het warmteniveau belangrijk, variërend van de lichtste tot de extra warme dekbedden. Uiteraard is de juiste maat belangrijk , afhankelijk van je matrasgrootte.
Onze dekbed aankoopgids helpt u bij het vinden van de juiste vulling en warmte voor jouw behoeften, en helpt u te ontspannen in een heerlijke lange nachtrust.

Dekbedvullingen: natuurlijk of synthetisch?

Voor de meeste mensen is de keuze tussen 2 persoons dekbedden van natuurlijke of synthetische vezels een kwestie van smaak en budget, maar als allergieën een probleem zijn, ben je waarschijnlijk beter af met een dekbed met synthetische vulling. Ze zijn verkrijgbaar in alle warmteclassificaties en zijn van nature niet-allergeen, dus geschikt voor gebruik door het hele gezin.
Over het algemeen beschouwd als een luxere manier om te slapen, voelen de natuurlijke vullingen van donzen of veren dekbedden warmer aan dan synthetische dekbedden van dezelfde dikte. Dekbedden van veren of dons kunnen ook zwaarder aanvoelen dan hun synthetische equivalenten, dus als u een lichter gevoel wilt, kan synthetisch de beste keuze zijn.
Dan heb je nog het omhulsel :Waarvan ze gemaakt zijn en hun draadtellingen kunnen een merkbaar verschil maken voor de zachtheid, kwaliteit en het gevoel van je dekbed.

  • Katoen: Duurzaam, onderhoudsvriendelijk en natuurlijk ademend, dus minder kans op oververhitting. Katoen heeft vaak die ‘frisse’ afwerking die er fris en uitnodigend uitziet.
  • Polyester microvezel: Gemaakt van 100% polyester, het is duurzaam, zacht, gemakkelijk te onderhouden en sneller te drogen.
  • Polykatoen: mixen Deze gemakkelijk te onderhouden optie is gemaakt door duurzaam polyester en zacht katoen te mengen in verschillende verhoudingen en combineert comfort met een lange levensduur.
  • Tencel: Een duurzame vezel gemaakt van de cellulose van houtpulp, het is zacht en is geweldig voor het afvoeren van vocht om je lichaamstemperatuur te helpen reguleren.
  • Bamboe: Door gebruik te maken van vezels van de snelgroeiende bamboeplant, is deze vezel zacht, ademend en van nature antibacterieel, wat huidirritatie en allergieën kan helpen minimaliseren.

Dekbedmaten voor een comfortabele pasvorm voor je vinden

De grootte van uw bed bepaalt meestal de grootte van uw dekbed, met eenpersoons- tot 2 persoons dekbedden die zijn gemaakt om te passen bij de standaardafmetingen van bedden met dezelfde naam. Koop je beddengoed in dezelfde maat als je bed en je dekbedden zullen je comfortabel dekken, maar als je extra bedekking wilt, probeer dan een volgende maat groter te kopen.