Met een gerust hart

Met een uitvaartverzekering worden de kosten van jouw begrafenis of crematie bekostigd. Bij het afsluiten van zo een verzekering krijgt de familie van de overledenen een bepaald bedrag uitgekeerd. In andere gevallen wordt de begrafenis door de verzekeraar in orde gemaakt. De meeste mensen die zo een verzekering afsluiten doen dit voor hun familie. De familie kan zich dan volledig concentreren op het rouwen van hun geliefde.

Verschillende vormen

Er zijn verschillende vormen uitvaartverzekeringen. De twee bekendste zijn kapitaal- en natura uitvaartverzekering.
Bij kapitaal verzekering krijgt de familie van de overledenen een geldbedrag, waarmee zij hun geliefde naar zijn of haar laatste rustplaats mogen brengen. Dit wordt natuurlijk gedaan, zoals de verzekerde dit graag zou willen hebben.
Het bedrag welke de familie uitgekeerd krijgt, wordt al bij het sluiten van de verzekering vastgelegd. Als dit niet genoeg is om de totale begrafenis te bekostigen, zal de familie moeten bij betalen.
Bij de natura verzekering hoeft de familie helemaal niets te doen. Deze verzekering dekt enkele zaken, waaronder de kist, rouwkaarten, auto en ook de uitvaartverzorger. Bij het opstellen van de verzekeringspolis, geeft de verzekerde aan hoe die ten grave gelegd wilt worden.

Wanneer sluit je een uitvaartverzekering

Bij het overlijden van iemand, zijn de nabestaanden in normale gevallen verantwoordelijk voor het bekostigen en in orde maken van de begrafenis. Men kan zo een verzekering afsluiten, zodat de familie niet onverwachts geconfronteerd raakt met de hoge begrafenis kosten. Je kunt deze verzekering op elke leeftijd afsluiten. Iemand die jong is betaald per maand minder premie dan een wat ouder persoon.

Begrafenisverzekering vergelijken

Bij het sluiten van een begrafenisverzekering zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Denk dan aan de maandelijkse premie, de premie periode, het verzekerd bedrag en wat voor soort verzekering je afsluit.
Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende soorten begrafenisverzekeringen. Ga voor jezelf na welke polis het beste bij je past. Heb je eerder dat je familie geld in handen krijgt en zelf de begrafenis regelt of laat je dit door de verzekeringsmaatschappij doen? Alhoewel de looptijd van een premie kan verschillen, is een verzekering levenslang. Verzekeraars kunnen verschillende looptijden per pakket bieden. Er kan soms inflatie optreden, waardoor het bedrag dat je familie krijgt niet genoeg is om de begrafenis te dekken. Er zijn verzekeraars die hiermee rekening houden en een premie indexatie bieden. Neem de voorwaarden altijd goed deur, voordat je een verzekering sluit. Vergelijk thuis eerst wat de verschillende verzekeraars allemaal te bieden.

Laatste rustplaats

Dood gaan hebben wij helaas vaak genoeg niet in handen. Vele families kunnen zich vaak een begrafenis niet permitteren. Een begrafenis verzekering afsluiten, bespaart je familie heel wat uitgave. En geeft hen de gelegenheid om jouw dood op hun tijd te kunnen verwerken. Veel verzekeraars houden rekening met de verschillende culturen.
Zij werken samen met verschillende uitvaartbedrijven die er samen voor zorgen dat je op een professionele manier naar je laatste rustplaats begeleid wordt.