Nieuw huis kopen, wat komt er bij kijken?

Bij de zoektocht naar een nieuwe woning komt heel wat kijken. De eerste stap is om al je wensen op papier te zetten. Zo kun je makkelijker op zoek gaan naar jouw droomhuis. Zorg er verder voor dat je weet wat de maximale hypotheek is dat je kunt krijgen en houdt zoveel mogelijk diverse platformen in de gaten waar huizen op worden aangeboden.

Tip 1. Schrijf al je wensen op

Als je opzoek gaat naar een nieuwe woning is het belangrijk om al je wensen die je hebt of jullie hebben op te schrijven. Moet de woning een open keuken bevatten, drie slaapkamers en mooi de tuin een schuur bevatten? Ook schrijf je op in welke plaatsen de woning mag staan en of er wensen zijn met betrekking tot winkels of scholen in de buurt. Met deze wensenlijst kan je makelaar gericht op zoek gaan naar de perfecte woning. Je kunt natuurlijk ook zelf gaan zoeken en al je wensen filteren in de zoekopdrachten.

Tip 2. Laat je informeren door een hypotheekadviseur en aankoopmakelaar

De tweede tip die we je mee willen geven is om voordat je huizenzoektocht gaat eerst een afspraak te maken met een hypotheekadviseur. Deze neemt samen met jou je financiƫn door, en eventueel die van jouw partner als jullie samen een huis gaan kopen en zo kom je er direct achter wat de maximale hypotheek is dat je kunt lenen. Als je precies weet wat je te besteden hebt kun je gerichter zoeken en eventuele teleurstellingen voorkomen als je bijvoorbeeld een mogelijke droomhuis ziet maar deze veel te duur blijkt te zijn.

Tip 3. Kijk verder dan alleen Funda

Als mensen op zoek gaan naar een nieuwe woning zoeken ze meestal alleen op het bekende platform Funda. Hartstikke logisch natuurlijk want het aanbod is enorm maar het kan zomaar zijn dat je droomhuis hier niet wordt aangeboden maar wel op een ander platform. Zorg er daarom voor dat je op meerdere plekken naar het aanbod huizen bekijkt. Je kunt dan onder andere denken aan Huislijn, Pararius en Jaap. Maar je kunt ook de websites bezoeken van lokale makelaars. Vergeet ook zeker niet te kijken op Marktplaats en Facebook. Daar worden ook regelmatig huizen te koop aangeboden.

Bron: https://www.liberoaankoop.nl/