Vloerverwarming onder een Anhydriet vloer

Anhydriet vloeren geven perfecte warmte af omdat vloerverwarming uitermate geschikt is voor deze vloeren en ze er perfect op aansluiten. Deze vloeibare vloer wordt gegoten en staat zeer strak en mooi in een modern en industrieel interieur. Veel kantoren maar ook moderne strakke woonhuizen beschikken over een gietvloer zoals de anhydriet dekvloer.

Een speciale auto die het mortel met Anhydriet mix in een betonmolen zorgt ervoor dat de vloer direct op locatie wordt gegoten. Speciale vakmannen die ervaring hebben met het leggen van dit soort vloeren beschikken over een pomp en wordt er snel vierkante meters gelegd per 100 m3. Het tempo haat razend snel. De vloer is daartegen ook nog zeer gemakkelijk in het onderhoud omdat deze geen naden en kieren heeft waar stof en vuil onder gaat zitten. De vloeren zijn wel erg massief. Een constructie op een bovenverdieping moet zwaar zijn om de vloer goed te kunnen dragen.

Vloerverwarming onder een Anhydriet vloer

Het beste kan voor vloerverwarming met een watertoevoer door middel van buizen die warm water onder het vloeroppervlak transporteren worden gekozen. Elektrische vloerverwarming is namelijk duur in het gebruik. De verwarming kan aangesloten worden op de CV installatie voor het watertransport. Voordeel is dat er geen lucht onder de vloer kan komen en men dus ook geen last heeft van ploffen. Omdat er geen warmte ontsnapt hoeft te vloerverwarming ook niet hoog te staan om een fijne comfortabele warmteverspreiding te geven.

Speciale woning die energiezuinig zijn gebouwd hebben een maximale warmte van 55 graden nodig. Dit om het energiegebruik in te perken en duurzaamheid voor het milieu voorop te stellen. Als de woning net wordt gebouwd of wordt gerenoveerd kan de vloer direct worden gestort met de vloerverwarming erin. Eerst legt men het buizenstelsel en dan komt de gietvloer van Anhydriet daar over heen.

Systemen en soorten

Er zijn diverse systemen. Het open systeem aan vloerverwarming wordt een buizenstelsel gelegd dat direct verbind met de bron van de verwarming. Bij een temperatuur die hoger dan 55 graden ligt moet er een inmenging met koud water plaatsvinden om de temperatuur stabiel te houden. Daarnaast heb je nog het gesloten systeem waarbij een warmtewisselaar nodig is omdat de buizen niet rechtstreeks met de warmtebron zijn verbonden.

Zonder warmtewisselaar kan de boel gaan roesten. Anhydriet vloeren geleiden de verwarming zeer egaal en gelijk matig over het vloer oppervlak. Met een thermostaat aan de wand kan ook gelijk de stand van de vloerverwarming worden geregeld. Je kunt elke ruimte in huis ook afzonderlijk regelen met een thermostaat. Zo zet je de vloerverwarming hoger in ruimtes die overdag veel worden gebruikt.

Bron: bouwbedrijf-zuidholland.nl