Drie verschillende soorten vloeren voor in huis

Nadat je een huis hebt gekocht ben je vooral bezig met de inrichting. Welke meubels, kleuren en keuken wil je in je huis hebben? Een ander belangrijke beslissing die erg bepalend is voor de uitstraling van je huis is de keuze van de vloer. Er zijn zoveel verschillende soorten en kleuren die je kan kiezen. Dat het voor je gevoel soms onmogelijk is om de juiste keuze te maken. Zelf kwam ik na lang wikke en wegen tot een top drie. Die zal ik in dit artikel met jullie delen. Hopelijk kan ik jullie keuze voor een vloer een stukje makkelijker maken.

Hout

Veel mensen kopen een houten vloer. Een groot voordeel van een houten vloer is dat het erg duurzaam is. Het gaat lang mee en zal niet zo snel slijten. Daarnaast is het ook makkelijk om schoon te maken. Vaak hoef je de vloer alleen maar goed te stofzuigen. Een ander groot voordeel van een houten vloer is dat het tijdloos is. Het staat heel mooi bij veel verschillende inrichtingen, omdat hout veel sfeer zorgt. Het is een natuurlijk materiaal dat een warme en authentieke uitstraling geeft. Het is makkelijk te combineren met veel verschillende kleuren voor bijvoorbeeld je meubels.

Tapijt

Een ander vaak gekozen vloer is tapijt. Mensen kiezen vaak voor tapijt, omdat het zacht, warm en comfortabel aanvoelt. Daarnaast heeft tapijt meerdere voordelen op het gebied van geluidsisolatie en kou. Tapijt is ook veiliger dan bijvoorbeeld een houtenvloer. Het is niet glad, waardoor je niet zo snel uitglijdt. Het is ook nog schokdempend. Dit kan erg handig zijn als je in een gehorig pand woont. Dan zullen de omwonende niet zo snel klagen over geluidsoverlast. Dit zou natuurlijk vervelend zijn om te horen. Ook niet geheel onbelangrijk, tapijt is goedkoper dan de meeste harde vloerbedekkingen.

Laminaat

Laminaat zie je de laatste jaren steeds meer bij mensen in huis. Dit komt omdat het een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Zo gaat laminaat ongeveer 25 jaar mee, zonder dat het een grote onderhoudsbeurt nodig heeft. Er zijn heel veel verschillende kleuren beschikbaar. Zo kan je voor zwart laminaat gaan, maar ook voor gekleurd laminaat. Het is van alle vloeren het makkelijkst om zelf te leggen. Dit kan ook nog best wat geld besparen. Al is het wel een precies werkje. Ik zou het alleen zelf doen als je er al ervaring mee hebt of van jezelf erg handig bent. Het is natuurlijk zonde om een nieuwe vloer te leggen.

Hopelijk heb ik je wat beter kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden om je vloer mee te kunnen leggen. Als je nog vragen hebt of overweegt om laminaat aan te schaffen, kan je een kijkje nemen op www.throne.nl. Zij bieden allerlei soorten laminaat aan voor goede prijzen. Daarnaast zullen ze je helpen bij het maken van jouw keuze, als je contact met hun opneemt.