Geurkaarsen voor in de herfst en winter

Laatst, toen de regendruppels tegen mijn raam kletterden en het buiten sneller donker werd, kroop ik met een dekentje op de bank. Ik houd van de koudere periode welke er nu weer aan komt vooral wanneer ik binnen zit. Gezellig op de bank met een warm kopje thee en het liefst ook nog een heerlijke geurkaars welke ergens in de kamer staat te branden. Ik geniet dan extra van mijn eigen woonkamer. Elk jaar koop ik wel een aantal nieuwe geurkaarsen en ook nu heb ik zin om mijn collectie uit te breiden. Gelukkig zijn er voor de komende herfst en wintermaanden voldoende geurkaarsen te vinden waar mijn hart een stuk sneller van gaat kloppen.

Stoere geuren
Wanneer je het woord stoere geuren leest moet je vast even nadenken wat hier precies mee bedoeld wordt. Stoere geuren zijn geuren waarin sandal wood verwerkt is. Deze geurkaarsen hebben vaak sterkere geuren, bijna wat mannelijk te noemen. Denk hierbij aan hout, rook en leer. Het fijne aan deze geuren is dat de verpakkingen ook vaak net wat stoerder zijn dan de verpakkingen van geuren met bloemen. Een geurkaars met een stoere geur komt vaker in een tinnen blik. Ook zijn er geurkaarsen met houten lontjes. Met een houten lont heb je in huis ook een knisperend geluid. Ideaal voor mensen welke geen houtkachel hebben maar wel graag meer dit gevoel willen creëren.

Pompoen geuren
Zoals ieder jaar is rond de herfst een Pumpkin Spice latte ongelooflijk populair onder de koffiedrinkers. Gelukkig kunnen ook niet-koffie drinkers in de herfst volop van deze geur genieten. Voldoende bekende kaarsenmerken komen met een Pompoen geurkaars in hun assortiment. Daarnaast zijn er ook vaak verschillende versies welke te maken hebben met de herfst en Halloween. Denk daarbij aan geurkaarsen met de naam Hayride, Harvest, Pumkin Pie en Autumn Wreath. Pompoen geurkaarsen zijn erg geschikt voor iemand welke houdt van een warme kruidige geur.

Frosted kaarsen
Misschien dat je bij het woord Frosted niet gelijk een geur kan oproepen. Frosted betekend dan ook bevroren en hoe vang je deze geur met een kaars? Veel kaarsen in dit thema zijn frisse kaarsen. Denk maar eens aan de kaarsen waar pepermunt en eucalyptus in zitten verwerkt. Vooral rond de kerstdagen zijn deze kaarsen veelvuldig in de winkels te vinden. Naast de frisse pepermunt en eucalyptus zijn er ook andere geurcombinaties welke doen denken aan de koude wintermaanden. Denk maar eens aan de geur Frosted Cranberries, een geurkaars waar frisse fruitgeuren in zijn verwerkt.

Kerstgeuren
Santa Claus is coming to town! En hij brengt ook nog eens heerlijke geurkaarsen met zich mee. Voor de kerst zijn er verschillende geurkaarsen te vinden. Denk maar eens aan dennenboom geuren, kerstkoekjes en geuren met kaneel en andere kruiden. Doordat er veel verschillende geurkaarsen zijn voor de kerst is er voor ieder wel wat wils. Natuurliefhebbers zullen snel gaan voor een Pine geur terwijl anderen Christmas Cookies waarderen.