Gevel laten reinigen door een bedrijf

Een vieze gevel kan een hele hoop negatieve invloed geven voor het bedrijf. Allereerst natuurlijk voor het visitekaartje. Iemand die langskomt ziet de gevel en krijgt hierdoor gelijk een indruk van een bedrijf. Een indruk die helemaal niet hoeft te kloppen, maar wel veroorzaakt wordt door dat de gevel niet gereinigd is. Een gevel reinigen kan een lastige karwei zijn, maar gelukkig is het mogelijk om hier een bedrijf voor in te huren. Deze zal er voor zorgen dat de gevel weer helemaal schoon is en de negatieve indruk van de klant dus helemaal niet hoeft te gebeuren.

Gevel laten reinigen
Een gevel kan op verschillende manieren gereinigd worden door een schoonmaakbedrijf uit Tilburg. Het doel van het reinigen van de gevel is natuurlijk dat de gevel er weer mooi uit komt te zien. Hiervoor wordt de aanslag en vervuiling die aanwezig is op de gevel op een vakkundige manier weggehaald. Er zijn drie verschillende manieren om een gevel te reinigen. Welke manier precies wordt ingezet is natuurlijk afhankelijk van hoe de gevel er uit ziet en welke schade of vervuiling er aanwezig is. Bij de eerste wordt gebruik gemaakt van stoom. Stoom wordt eigenlijk gebruikt bij gevels met de minste aanslag. Deze kan gemakkelijk verwijderd worden door stoom namelijk. Bij stoom wordt water verwarmd tot ongeveer 100 graden en dan met een hogedrukspuit gespoten op de aanslag. Hierdoor wordt de aanslag verwijderd van de gevel en ziet deze er weer mooi uit.

Bij de tweede manier wordt gebruik gemaakt van een chemisch middel. Het wordt dan ook wel chemisch reinigen genoemd. Het chemische middel wordt verdund en water en vervolgens tegen de gevel gespoten. Chemisch reinigen wordt vooral ingezet voor gevels waar iets sterker spul voor gebruikt moet worden. Alleen stoom is in dat geval niet voldoende waardoor chemische middelen ingezet moeten worden.

De derde manier is voor de gevel waar nog meer aanslag op zit. De derde manier is namelijk stralen. Hierbij wordt een straalmiddel aan water toegevoegd en met een hoge druk tegen de gevel aan gespoten. Dit kan bijvoorbeeld zand zijn. Door de kracht van het zand komt het vuil van de gevel af waardoor deze schoon kan worden.

Gevelbescherming

Omdat oudere gevels vaak niet meer heel stevig zijn, kan het slim zijn om een gevel te laten beschermen tegen schade. Hier kunnen bedrijven die gevels schoonmaken ook bij helpen. Schade aan een gevel ontstaat namelijk vaak omdat de gevel water toe laat. Wanneer je de gevel beschermt tegen water, ook wel impregneren genoemd, kan deze geen water meer toelaten. Het resultaat is daardoor dat de gevel minder snel schade krijgt en dus een stuk langer meegaat.

Conclusie

Wanneer je dus een schone gevel wenst, kun je het beste een bedrijf in huren die deze gevel weer als vanouds kan laten lijken door deze te reinigen. Door verschillende technieken zorgt het bedrijf dat de gevel schoon wordt. Daarnaast kunnen zij eventueel helpen bij het beschermen van de gevel tegen schade door deze gevel te impregneren.

Bron: At my home