Anhydriet dekvloeren

Het kiezen van de juiste vloer is nog niet zo simpel. Ben je van plan om een klassiek interieur te realiseren of wil je juist een actuele, strakke look. Een houten vloer kan eigenlijk altijd wel, maar vergt wel het nodige onderhoud. Een anhydriet dekvloer is een goede keus. Past vrijwel in elke woning en heeft een moderne uitstraling. De anhydriet dekvloer, ook wel gietvloer genoemd, is gemaakt op basis van kunstharsen en is naadloos. Een gietvloer wordt, zoals het woord als zegt, gegoten. De dragende vloer wordt met verschillende lagen gecreëerd en de bovenste laag kan worden afgewerkt met lak. Dit kan een glanzend effect hebben of bestaan uit een matte coating. Ook kan gekozen worden voor een anti-slipafwerking. 
De ondergrond moet wel droog zijn en kan bestaan uit beton, tegels, hout of chape. Er zijn dus veel mogelijkheden met betrekking tot de ondervloer. 

Voor elke ruimte een gietvloer
Vrijwel elke ruimte kan worden voorzien van een anhydriet dekvloer. In winkels en kantoren, maar ook de particulier kan kiezen voor een gietvloer. 
Een moderne, industriële look geeft het kantoor of de bedrijfsruimte een strak aangezicht. De vele kleuren, afwerkingen en materialen kunnen zorgen voor een echte design-vloer. Het ruime aanbod is ook geschikt voor een particulier interieur. 
Een anhydriet vloer voor de privé huishouding kan bestaan uit: 

  • Steentapijt of marmertapijt
  • Een cementgebonden gietvloer
  • Polyurethaan vloer 


Voor een professionele vloer die kan worden gebruikt in een bedrijfsruimte wordt gebruik gemaakt van: 

  • Epoxy gietvloer
  • Troffelvloer
  • Acrylaat gietvloer

Voor- en nadelen gietvloer
De gietvloer neemt steeds meer toe in populariteit. Er zijn heel veel voor- maar ook wel wat nadelen. 
Hygiëne en onderhoud 
Het onderhoud van de gietvloer is erg eenvoudig. Vuil wordt gemakkelijk verwijdert omdat een gietvloer naadloos is. Er kan geen vuil tussen naden en voegen terecht komen. Wanneer vuil zich ophoopt tussen voegen van een tegelvloer wordt schoonmaken toch moeilijker. Een aanrader is om de gietvloer jaarlijks een schoonmaakbeurt met een waterstofzuiger te geven, de vloer ziet er weer als nieuw uit. 


Het aanbrengen van een anhydriet vloer 
De gietvloer is maar een paar millimeter dik. Het vernieuwen van de vloer is gemakkelijk te doen door een nieuwe gietvloer over de oude te gieten. Wil je de vloer vernieuwen, dan kan de nieuwe gietvloer gewoon bovenop de bestaande vloer gegoten worden. Een gietvloer realiseren is simpeler dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Het plaatsen is complex. De ondergrond moet voorbereid worden, de tegels moeten worden verlijmd en er is voegwerk nodig om het geheel af te maken. Een gietvloer is in deze dus iets gemakkelijker aan te brengen. 

Wat kost een gietvloer
De meest populaire gietvloeren zijn de epoxy- en de polyurethaanvloer. Deze kosten ongeveer 80 euro de vierkante meter. Wil je een tegelvloer dan zijn de prijzen ongeveer gelijk. Er zijn echter wel prijsverschillen omdat er verschillende soorten tegels te koop zijn. 
Nadelen gietvloer 
Een gietvloer is duurzaam maar niet zo duurzaam als een tegelvloer. Ook kan een gietvloer scheuren vertonen. Een lichte vloer vertoond snel strepen van schoenen. Dus uit die schoenen! 
Voordelen gietvloer 
Kan prima met vloerverwarming worden gecombineerd. Verhoogd dus het comfort. Ontelbaar veel kleuren. Voor elk interieur is wel een tint te vinden. Moderne, strakke uitstraling. Ook is de vloer meestal waterdicht, zodat er ook een vloer in de badkamer te plaatsen is.

Bron: renovatienieuws