De luxe uitstraling van een satijnen dekbedovertrek

Jouw lakens kunnen een duidelijke invloed hebben op de manier waarop je slaapt. Satijnen lakens geven je een zijdeachtig gevoel en kunnen helpen om je in de zomer heerlijk koel te houden. De luxe uitstraling van een satijnen dekbedovertrek is eigenlijk niet te evenaren. Als je niet goed weet welk type dekbedovertrek je moet kopen, lees hier dan verder. Deze informatie zal je helpen om te besluiten, door te kijken naar de voor- en nadelen van zowel satijnen als katoenen overtrekken.

De maat van je dekbed

Bij de aankoop van nieuwe lakens en dekbedovertrekken is de maat van je bed belangrijk. Als je een dekbed wilt dat over de rand van je bed hangt waar je je helemaal in kunt oprollen, kies dan een groot dekbed. Dus is de maat van je dekbed belangrijk. Slaap je alleen, of samen onder een groot dekbed? Of heb je juist twee brede dekbedden, dus ieder een eigen dekbed op een groot bed? Als je een moeilijke maat matras hebt, zoals een twijfelaar of juist een lits-jumeaux van twee bij twee meter, kun je jouw bed veel gemakkelijker voorzien van katoenen lakens. Het hangt ook van je voorkeur af of je ervan houdt om koele luxe satijn aan je benen te voelen. Hoewel ze moeilijker te vinden zijn, zijn zijdezachte satijnen lakens af en toe in speciale maten verkrijgbaar, als je het niet erg vindt om een beetje rond te speuren om ze te vinden.

Het allerzachtste gevoel

Satijnen lakens hebben een zijdeachtig gevoel dat koel en erg luxe aanvoelt, terwijl katoenen lakens vaak zwaarder en grover zijn. Net als luxe zijden lakens, hebben satijnen lakens de neiging om glad aan te voelen vanaf het moment dat je ze op het bed legt. Een heerlijk gevoel in de zomer aan je blote benen. Fijne katoenen lakens zullen bijvoorbeeld wat meer moeite kosten om zachter te worden, maar ze kunnen na elke wasbeurt uiteindelijk wel wat beter gaan aanvoelen. Katoen is wel beter voor het creƫren van warmte. Veel mensen geven de voorkeur aan de koele, luxe uitstraling van een satijnen dekbedovertrek in de zomer en bewaren het katoen voor gebruik in de winter.

Stijl

Satijnen lakens passen vaak in een luxe decoratiestijl en zijn geschikt voor alle soorten slaapkamers. Voor een rustiger omgeving kies je een neutraal palet van beige en wit. Als je gaat voor een romantische sfeer in de slaapkamer, dan zijn satijnen dekbedovertrekken waarschijnlijk je beste keuze.