Een nieuwe deur kopen

Ben jij op zoek naar een nieuwe deur voor je woning of gebouw? Dit kan een makkelijke keuze zijn, als je weet wat je wilt. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten, maten en kleuren te vinden. Daarnaast is ook het type deur erg belangrijk. Zo is het in de meeste gevallen gewenst dat een voordeur andere kwaliteiten heeft dan een achter deur. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een kijkgat. In dit blogartikel vind je informatie die kan helpen bij een nieuwe deur kopen.

Waar let je op bij het kopen van een deur?

Bij het aanschaffen van een nieuwe deur voor je huis zijn er veel verschillende punten waar je op zult moeten letten. Allereerst is het natuurlijk van belang dat je de functionaliteit van de deur weet. Ben je op zoek naar een achterdeur of poort, heb je waarschijnlijk minder eisen dan wanneer je een voordeur gaat aanschaffen. Daarnaast krijg je bij een voordeur ook te maken met glaswerk, terwijl dat bij een achterdeur of poort niet het geval hoeft te zijn. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een schuifdeur. Dit brengt in veel gevallen voordelen met zich mee, doordat het relatief weinig ruimte in beslag neemt, maar dit is niet altijd gewenst. Ten slotte is het uiterlijk van de deur in sommige gevallen ook erg belangrijk. Neem daarom een foto van de toekomstige deur en bekijk deze bij de plek waar je hem wil plaatsen. Op deze manier krijg je een goede indruk hoe het eruit gaat zien en of het bij de woning of het gebouw past! Zo weet je vooraf al zeker dat je niet een verkeerde aankoop doet!

Beveiliging van een deur: Waar kies je voor?

Naast dat een deur een ingang moet zijn van een woning of gebouw, dient het ook als beveiliging. Een goed beveiligde deur zorgt er namelijk voor dat inbrekers minder snel de woning of het gebouw betreden. Dit kan in sommige gevallen dan ook een afschrikkende werking hebben. Bij de aanschaf van een deur zal er dan ook goed gekeken moeten worden naar de veiligheid die de deur moet bieden. Een poort zal niet altijd goed beveiligd hoeven te worden en kan daardoor in veel gevallen beveiligd worden met een schuifslot. Bij een voordeur daarentegen is een betere beveiliging in de meeste gevallen een prioriteit. Hier kan dan ook gekozen worden voor een cilinderslot met bijzetsloten of een meerpuntssluiting. Een cilinderslot biedt namelijk wel een beveiliging, maar deze is niet optimaal. Dit komt doordat een cilinderslot maar op één punt beveiliging biedt. In combinatie met bijzetsloten, dit zijn sloten die extra bevestigd worden aan de deur, is de voordeur wel erg goed beveiligd. Een meerpuntssluiting daarentegen werkt hetzelfde als een cilinderslot, alleen kent op meerdere punten de sluiting. Hierdoor kent een deur met een meerpuntssluiting ook een betere beveiliging. Hoe meer punten de deur kent van sluiten, hoe langer een inbreker bezig is met het openen van de deur.

Bron: designlife