Het ideale aan laminaat

Wanneer je een nieuwe vloer aan het uitzoeken bent, dan kijk je naar diverse aspecten. Welke kleur staat mooi in jouw woning? Welk soort vloer wil je en waar haal je de vloer vandaan? Persoonlijk vind ik vooral gemak en kwaliteit belangrijk in een vloer. Daarom viel mijn oog op laminaat. Door de jaren heen is laminaat een zeer populaire vloersoort gebleven. Veel mensen kopen, omdat het gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien is het ook doorgaans de budgetvriendelijke optie. Maar er zijn nog meer voordelen van laminaat op te noemen. Die zal ik allemaal kort behandelen in deze blog!

De kwaliteit

Een eerste argument waarom je laminaat kunt overwegen is de kwaliteit. Laminaat is een harde vloertype. Je kunt het op bepaalde aspecten vergelijken met een houten vloer of met tegels. De reden waarom laminaat zo ideaal is, is de kwaliteit. Tegenwoordig zijn er voor elk budget uitstekende laminaat vloeren te scoren. Hierdoor kun jij voor een gunstige prijs ook een degelijke vloer in huis leggen. Het enige waar je in ieder geval niet op moet besparen is de ondervloer. Dankzij een goede ondervloer kun je namelijk nog langer genieten van jouw prachtige laminaat vloer.

Eenvoudig te leggen

Hoewel vroeger het niet altijd even makkelijk was om laminaat te leggen, is het tegenwoordig echt kinderspel. Zeker wanneer je laminaat met een kliksysteem hebt gekocht, kun je binnen een paar uur al aardig wat meters maken. Heb je echter twee linkerhanden? Denk je niet dat jij het zo netjes kunt leggen als professionals? In dat geval kan laminaat gratis gelegd worden! Dankzij het eenvoudige legsysteem is het tevens een stuk makkelijker om op een later moment eventueel beschadigde planken te vervangen. Nog een behoorlijk goed argument waarom laminaat zo ideaal is!

Genoeg varianten

Een derde argument is de variatie van laminaat. Er zijn bijna eindeloos veel mogelijkheden. Dan spreek ik niet alleen over de kleur. Ook de tekening/structuur kan wisselen per vloer. Daarnaast zijn laminaatvloeren in het algemeen te verdelen in drie categorieën: gladde vloeren, grove vloeren met structuur en tegellook laminaat. Vanzelfsprekend heeft elke categorie weer een breed scala aan opties. Denk bijvoorbeeld aan de stijl, de beschikbare diktes en nog veel meer. Wist je bijvoorbeeld dat je ook nog eens op de aanwezige groef een laminaatvloer kunt uitzoeken? Het is mogelijk om een groef te hebben aan enkel de lange zijde. Dat heet 2V. Wil je helemaal geen groef in de vloer, maar wil je dat het laminaat er juist uitziet als een groot geheel? Dan is een vloer zonder groef de beste optie voor jou.

Hoe je het ook wendt of keert: laminaat is echt ideaal!