Radiatorombouw kopen

Radiatoren staan niet zo mooi in het interieur. Dit kun je oplossen door een radiatorombouw te kopen. Waar koop je die en waar moet je op letten? 

Kopen van een radiatorombouw bij een specialist 
Een radiatorombouw kun je bij een specialist kopen of als bouwpakket bij bouwmarkten. Bij een specialist worden de radiatorombouw gemaakt van hoogwaardig materiaal. Deze worden door de specialist op maat gemaakt. De prijsindicatie wordt gegeven naar aanleiding van de maten en het materiaal. De metingen worden gedaan door erkende timmermannen. Deze metingen kun je aanvragen voor je daadwerkelijk de radiatorombouw koopt. Ze plaatsen de radiatorombouw vakkundig en zorgen voor zo weinig mogelijk warmte verlies. Een keurige afwerking door middel van plinten en dergelijke hoort bij het vakkundig afwerken. 

Radiatorombouw kopen bij bouwmarkten 
Wanneer je een radiatorombouw bij een bouwbedrijf koopt moet jezelf goed letten op de maten en de afwerking. Je koopt de radiatorombouw als bouwpakket en moet deze zelf in elkaar zetten. Let dus goed op de maten van de radiatorombouw die u bij de bouwmarkt koopt en koop deze niet zonder thuis de maten gemeten te hebben. Neem deze maten mee naar de bouwmarkt als je een radiatorombouw koopt. 

Materialen 
De radiatorombouwen zijn gemaakt van onder anderen MDF panelen, aluminium en webbing. Webbing is een bekleding voor radiatorschermen met verschillende soorten motieven. Je kunt kiezen voor een materiaal dat makkelijk te reinigen is. MDF panelen kun jezelf in elke gewenste kleur schilderen. Oriënteer je door online rond te kijken bij radiatorombouwen die te koop zijn. Je kunt met gemak een radiatorombouw kiezen die past bij je interieur. 

Maten 
Maten voor het raamwerk voor de breedte en hoogte zijn over het algemeen: 

60 x 50 cm

80 x 50 cm

100 x 50 cm

60 x 60 cm

80 x 60 cm

100 x 60 cm


Daarnaast heb je de universele zijpanelen in de (hxb) maten van 110 x 23,5 cm en de universele staander van 110 x 10 cm (hxb) maten nodig. 

Radiatorenombouw voor een mooi interieur 
Radiatoren zijn natuurlijk nodig om je huis warm te houden. Ze zien er meestal niet uit. Door een radiatorombouw te kopen kun je de radiator wegwerken. Keuzes genoeg om het passend te maken bij je interieur. Een mooi strakke ombouw zorgt voor een nette uitstraling. Je kunt natuurlijk ook voor een wat minder strakke ombouw kiezen. Laat je radiatorombouw plaatsen of toch liever zelf een radiatorombouw plaatsen? In beide gevallen kun je kiezen voor de radiatorombouw die het beste past bij je interieur. 

Tot slot 
Bij enkele bouwbedrijven kun je een inmeetwijzer gebruiken. Daarmee kun je tot in de puntjes de inmeting van je radiatorombouw meten, wel zo handig! Radiatorombouw kun je online bestellen. Een radiatorombouw kopen om een radiator mooi weg te werken is met de juiste informatie eenvoudig te doen. Voor eventuele vragen kun je online terecht bij vakmensen.

Bron: www.123verbouwen.nl