Schuimbeton, licht en snel aangebracht

Men heeft vaak met beton te maken. Of het nou fungeert als extra versteviging op het dak, de fundatie van een huis of de basis van een vloerverwarming op de badkamer. Echter, is het spuiten van beton vaak een lastige aangelegenheid. Er moet gekeken worden naar de staat van de vloeren en hoe het beton het beste kan worden gestort op die specifieke plek. Vaak zijn oudere huizen niet zomaar geschikt voor een grote hoeveelheid beton of cement. Dit komt doordat de houten balken in die huizen niet gemaakt zijn voor een dergelijk gewicht. Het kan leiden tot gekke verzakkingen van de vloer of van steunbalken. Daarom is er  een goede oplossing gevonden voor dit zware cement dat met gemak overal kan worden gebruikt: schuimbeton.

Het gebruik van schuimbeton

Schuimbeton is een handig mengproduct dat bestaat uit beton, zand, water en een speciaal schuim. Deze vloeibare, doch lichte, toepassing van beton is bijzonder licht en toch net zo stevig als normaal beton. Daardoor wordt het veel gebruikt in oude huizen, maar ook voor de daken van parkeergarages of winkelcentra. Vaak moeten die daken van een stevig materiaal gemaakt worden maar is beton gewoon te zwaar en te duur. In die gevallen is dit handige schuimbeton dan ook een ideale oplossing.

Dit beton wordt kant en klaar afgeleverd en kan direct worden gestort. Doordat het product zo licht is, kan het spuitsysteem ook gemakkelijker door op allerlei ruimtes worden geplaatst. Een probleem met normaal beton is namelijk dat het te zwaar is om bijvoorbeeld een slang naar een badkamer te leggen. In het geval van schuimbeton is dit niet het geval.

Het storten van schuimbeton

Dankzij de handige samenstelling van schuimbeton is het gemakkelijk aan te brengen op allerlei plekken. Het is een speciale combinatie van schuim en specie die ervoor zorgt dat het mengsel ook een zelfnivellerende werking heeft waarmee het zichzelf gemakkelijk over het hele oppervlak verdeeld. Het hoeft na het storten dan ook niet hoeft glad te worden gestreken. Daardoor is het  storten van beton dan ook een snel proces. Hiermee kunt u er dan ook vanuit gaan dat het storten van dergelijk beton snel en eenvoudig gedaan kan worden.

De voordelen van schuimbeton

Natuurlijk biedt dit lichte beton enkel enorme voordelen. Het is licht, gemakkelijk aan te brengen en toch sterk. Traditioneel beton is iets sterker dan dit beton, doordat het een puurdere vorm van beton is, maar op dit niveau is het verschil praktisch verwaarloosbaar. Ook is dit beton vocht- en schimmelbestendig. Daardoor is het ook een zeer duurzaam product dat voor zeer lange tijd haar stevigheid en kracht zal blijven behouden. Dankzij de unieke combinatie van beton, zand en schuim is het ook bestendig tegen zware weersomstandigheden. Dit maakt schuimbeton dan ook een ideale oplossing voor daken of oppervlakken van tuinen of parkeergarages. Het is een goed idee om, voordat u dit beton bestelt, eens contact op te nemen met een bedrijf dat dit beton levert. Zij kunnen u vaak gratis advies geven en met u kijken naar de mogelijkheden voor uw project. Op die manier bent u er zeker van dat u de best mogelijke implementatie van dit beton kunt verwachten bij uw eigen project.

Kijk op toprenovloer.nl voor de mogelijkheden.