Stijlvol staal in het huis

Men heeft al snel een negatieve blik op staal in de context van huisdécor. Staal zou lomp zijn, een grijze zware tint afgeven en het hele huis laten voelen alsof het nog moet worden afgebouwd. Deze stereotypen zijn echter geheel onterecht! Mits goed gebruikt kan staal een goede finish zijn die de hele ‘look’ van het huis veranderd!

Stalen deuren

Eén van de minst opvallende, doch invloedrijke delen van het huisdécor zijn de deuren. Deuren hebben een erg belangrijke functie in een huis; namelijk om secties van het huis goed af te scheiden van mekaar. In deze functie kunnen ze door de vorm en maak een bepaalde sfeer en functie geven aan de kamers waar ze in geplaatst worden. Stalen binnendeuren op maat laten maken is dan ook een must om het beste effect te geven aan de kamers waar ze in moeten komen. Een juist geplaatste stalen deur kan op zijn allerbest een echt gevoel van thuis en sfeer meegeven die niet veel andere toevoegingen kunnen doen.

Stalen accessoires

Natuurlijk niet alleen deuren kunnen van staal worden gemaakt. Bepaald meubilair zoals kasten en tv toestellen kunnen een heel ander gevoel overbrengen als ze van staal zijn gemaakt. Het donkere van het metaal kan de opgeborgen spullen extra laten uitspringen, wat de hele look van de kamer veranderd. Natuurlijk niet de hele woonkamer moet worden verplaatst door alles van staal. Een subtielere aanpak kan ook; door kleine decoraties of beeldjes neer te zetten kan de kracht van staal in décor nog steeds worden gebruikt. Ook kan staal heel praktisch zijn! In de keuken bijvoorbeeld, of als haak voor jassen en tassen. Het metaal is zeker sterk genoeg om al deze taken uit te voeren, terwijl het ook nog eens stijlvol blijft. Zo zie je maar dat het gebruik van een metaal toch veel leven in een huis kan brengen!