Tips voor een goede nachtrust; ook in de zomer!

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Als je ‘s nachts goed slaapt, ben je overdag productiever op je werk en een stuk gezelliger voor je naasten. Soms willen we wel op tijd gaan slapen, maar lukt dat niet door de warmte. Vooral in de zomer kan het heel vervelend zijn om ‘s nachts wakker te liggen door de hitte, door zoemende muggen of doordat het zo lang licht blijft buiten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ‘s nachts beter te slapen, ook al is het zomer. In deze blog geven we je een aantal handige tips! 

Ramen openzetten en een vliegenraam kopen

Het is altijd fijn als er wat frisse lucht je slaapkamer in komt. Schone lucht is gezond en zorgt voor een betere luchtkwaliteit in huis. Bovendien kan frisse lucht de temperatuur in huis wat naar beneden brengen, waardoor je lekkerder kunt slapen. Het is altijd goed om je huis te ventileren, maar doe dit op warme zomerdagen niet midden op de dag. Zo haal je namelijk alleen maar warme lucht in huis, die je er vervolgens weer lastiger uit krijgt. Zet de ramen dus lekker open zodra het buiten koeler is dan binnen. Je zult merken dat je slaapkamer een stuk koeler wordt, waardoor je lekkerder kunt slapen. Een nadeel van het openzetten van de ramen zijn de vervelende insecten die kunnen binnendringen. Het is namelijk niet fijn als je niet meer wakker ligt van de hitte, maar wel van de muggen die om je heen zoemen. Daarom kun je het best een vliegenraam kopen. Als je een vliegenraam bevestigt voor je raam, zul je van insecten namelijk geen last meer hebben.

Geen elektronische apparatuur meer gebruiken

Veel mensen scrollen voor het slapengaan nog even door hun social media kanalen op hun laptop of smartphone. Maar dit heeft geen positief effect op je nachtrust. Je kunt voor het slapen beter nog even ontspannen en je ogen wat rust geven van het witte licht van je smartphone. Bovendien geven deze apparaten veel warmte af, wat ook niet bevorderlijk is voor de temperatuur in je slaapkamer.

Het juiste beddengoed en een goede pyjama

Ook het juiste beddengoed en de juiste pyjama kunnen in de zomer bijdragen aan een betere nachtrust. Kies voor natuurlijke materialen die goed ademen. Katoen is een natuurlijk materiaal wat goed ademt, en daardoor erg geschikt voor beddengoed en pyjamas.

Verban al het licht uit je slaapkamer

Lig je wakker door het daglicht wat je slaapkamer binnenkomt? Vooral in de zomer is het ontzettend lang licht, en dat kan heel vervelend zijn als je graag wil slapen. Schaf daarom verduisterende gordijnen aan. Deze houden het licht zowel ‘s avonds als ‘s ochtends uit je slaapkamer. En in een donkere kamer kun je nou eenmaal beter slapen!