Vintage look aan je interieur geven?

Wil je wat veranderen aan je interieur? Tegenwoordig is vintage look helemaal in. Het kan namelijk voor de nodige sfeer zorgen. Wellicht komt er iets van het verleden weer terug naar boven. Daarbij is vintage op zich een breed begrip. Je kan een vintage stijl uit verschillende decennia toepassen. We geven je in dit blogartikel een aantal tips. 

Gebruik van natuurlijke materialen 

Wanneer je een vintage look aan de woning wilt geven kun je ervoor kiezen om typische vintage kleuren te nemen. Afhankelijk van de periode kun je daar de juiste kleuren aan proberen te koppelen. Bij jaren 50 past bijvoorbeeld roze en lichtblauw. Wil je 10 jaar verder dan is het juist beter om een kleur als oranje, geel of mosgroen te nemen. Dat niet alleen denk ook aan aardetinten of grijs. Dit kun je uiteraard ook altijd nog combineren met een felle kleur. 

Vintage meubelen 

Naast de kleuren in de woning speelt uiteraard ook het meubilair een grote rol in het creĆ«ren van de vintage look. Een vintage meubel staat over het algemeen bekend als uniek, robuust en heeft een lange levensduur. Er zijn altijd wel sporen van gebruik aanwezig maar wel op een zo mooi mogelijke manier. Dit is namelijk erg kenmerkend voor een vintage meubel. Om het aan te vullen kun je er ook nog meubelwielen onder de plaatsen. Meubelwielen zijn ook als vintage wielen verkrijgbaar zodat het goed past bij de rest van het interieur. 

Geef het een persoonlijke touch

Om de woning echt eigen te maken is het altijd aan te raden om nog een persoonlijke touch toe te voegen. Dit kan door wat accessoires van jezelf hierbij te voegen.Denk oude fotolijstjes een oude telefoon of andere oude materialen. Kijk dan ook direct of de kleur van deze accessoires past bij de interieurstijl die je hiervoor hebt gekozen. Wil je meer advies om jouw woning goed in te richten. Dan is het ook mogelijk om wat advies in te winnen bij een expert of een blog.