Voor een traprenovatie kiezen

In het verleden was ‘de trap’ slechts een praktisch instrument om je van verdieping naar verdieping te bewegen. Was het slechts een middel om van beneden naar boven te lopen en weer van boven naar beneden. Tegenwoordig is dat niet meer het geval en kan de trap zelfs een beeldbepalende rol in het huis of woning vervullen. Traprenovatie is dan ook aan de orde van de dag en het moet gezegd worden; door het uit laten voeren van een traprenovatie kun je van elke trap een heus kunstwerk maken. Er is voldoende keuze in het materiaal dat je voor traprenovatie wilt gebruiken zoals je ook genoeg maatregelen kunt nemen om de levensduur van de trap aanzienlijk te verlengen.

Traprenovatie is een kwestie van maatwerk

De traprenovatie van tegenwoordig wordt steevast uitgevoerd door een specialist. De materialen die gebruikt worden zijn hout, laminaat of pvc. Als je de traprenovatie door vakmensen laat uitvoeren dan staat de trap geheid in het middelpunt van de woning en heeft het de uitstraling die past bij de rest van je huis. Je trap laten renoveren is toch al een prima idee. Zeker met het oog op de lange termijn. Na een grondige traprenovatie kan de trap namelijk weer jarenlang mee. Overigens is en blijft traprenovatie een kwestie van maatwerk en vakmanschap. Uiteraard is er voor iedere situatie een passende oplossing. Voordat de vaklui aan de slag gaan heb je echter wel de nodige opties te overwegen.

Oude bekleding wordt verwijderd, ook lijmresten sneuvelen

Besluit je om voor de renovatie van je trap te kiezen dan start de renovatie altijd met het verwijderen van de oude bekleding en wordt de trap grondig geschuurd. De overbodige lijmresten worden eveneens vakkundig verwijderd. Als de onderlaag nog niet goed gereinigd is dan kunnen de liggende maten van de traptreden en stootborden van de trap gehaald worden. Die kunnen eventueel later weer op de trapbekleding geplaatst worden. Dit is echter sterk afhankelijk van de staat van de maten en stootborden.

Speciale lijm reduceert de bekende loopgeluiden aanzienlijk

Zijn de treden op maat gemaakt, dan wordt het door jou gekozen materiaal op de trap gelijmd. Dit gebeurt bij renovatie met een speciale lijm die ook zorgt dat de bekende loopgeluiden tot echt een minimum beperkt worden. De buren hoeven niet steeds te horen dat je de trap oploopt immers. Vervolgens wordt aan de slag gegaan met hout, laminaat of pvc. Het is maar net wat je wilt. Met uiterste precisie wordt dit vervolgens door specialisten op de trap geplaatst. Afhankelijk van de staat van de trap kan een traprenovatie vaak al binnen een dag uitgevoerd worden.

Altijd een perfecte afwerking

Bij renovatie hoort uiteraard ook een perfecte afwerking. Soms worden trapneuzen geplaatst en er kan ook gewerkt worden met antislip rubbers. Zeker trapneusprofielen zien er fraai uit en bovendien verlengen ze de levensduur van de trap aanzienlijk. De profielen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Uiteraard wordt de trap gekit met speciale kit conform de kleur van de trap en de bekleding zodat de afwerking perfect in orde is. Een traprenovatie is voor iedere woning een upgrade. De keuze voor materiaal maak je zelf en is strikt persoonlijk. Er kleven voor- en nadelen aan alle materialen. Die je kunt gebruiken voor traprenovatie. Informeer bij Floorplaza over de mogelijkheden voor professionele traprenovatie.