Welke meubeltrends zijn er in 2019?

De meubeltrends in 2019 laten een duidelijke voorkeur zien voor duurzame, aanpasbare en multifunctionele meubels in een natuurlijke, opvallende stijl. 

Welke kleuren zijn er en hoe combineer je ze
De kleuren zijn veelzijdig. De pastelkleuren zoals beige en oudroze zijn weer helemaal in. Dit kun je combineren met natuurtinten. Je kunt ook kiezen voor opvallende kleuren zoals okergeel, bordeauxrood. Je ziet dit gecombineerd met goudkleurige of messingkleurige details, zoals een goudkleurige bankleuning of een lamp. Ook zie je contrasterende kleuren. Het mag allemaal best een beetje gewaagd zijn. 

Welke stijl, kleur en materiaal
Je kunt de verschillende ruimten in je huis aanpassen aan je stemming of bestemming. Er kunnen veel natuurlijke materialen worden gebruikt voor de inrichting, zoals: hout, marmer, glas, vilt en garen. 

Je kunt bijvoorbeeld de badkamer en toilet, die een ontspannende uitstraling zouden moeten hebben in een natuurlijke stijl inrichten. Denk ook eens aan steigerhout. Je kunt steigerhout prima laten aflakken in bijvoorbeeld zwart of donkergrijs met een wash effect. Je kunt je meubels combineren met accessoires in zachte pasteltinten, voor die speciale sfeer. Wil je het liever wat meer opvallend? Gebruik dan de aardetinten zoals okergeel, terracotta, zandkleur of bruin. Het is wel de stijl van 2019 om alles van de laatste technische snufjes te voorzien. 

De slaapkamer kan ook worden ingericht met steigerhout, je kunt het bijvoorbeeld laten behandelen met donkerbruine lak. Een ontspannen sfeer kun je creëren met roze, paars en blauw. 

De keuken mag nog steeds een kookeiland hebben. Wel is het nu de rage dat de keuken ook meteen de eetkamer wordt. 

De woonkamer kun je natuurlijk ook helemaal naar je eigen smaak inrichten. De meubeltrends 2019 zijn dat je de meubels en accessoires kiest die echt bij jou passen. Er mag geen overdaad aan meubels zijn. Dus minder meubels en met meer een pure basis. Het is ook gemakkelijk als de verschillende meubels in enkele seconden kunnen worden aangepast. Veel mensen willen een werkplek thuis, zo kun je een woon-werkplek combinatie maken. Een trend is om een leuke bartafel in huis of tuin te hebben. Deze kan dan aangepast worden aan de rest van de inrichting. 
Het is belangrijk dat je kunt relaxen in je woonruimte. Dus een multifunctionele ruimte, van alle gemakken voorzien, maar in jouw eigen stijl. 
Het is maar net welke stijl je wilt in de woonkamer. Hou je van intensieve kleuren dan kies je waarschijnlijk felle kleuren die dan weer passen in de retrostijl. Je neemt bijvoorbeeld een felgroene bank, gecombineerd met natuurtinten. 
Je kunt ook kleuren nemen die elkaars tegenpolen zijn zoals zwart-wit, blauw-oranje, groen-rood. 
Zoals eerder genoemd bij de bad- en slaapkamer, kun je de woonkamer ook in een natuurlijke of ontspannende sfeer inrichten. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt. 

De meubeltrends in 2019 zijn heel divers; je kunt er alle kanten mee op. 
Zolang jij je maar thuis voelt in je huis.

Bron: stylischcolors.eu