Achtergebleven boomstronk in jouw tuin? Zo kom je er vanaf

Heb jij een achtergebleven boomstronk in jouw tuin en vormt dat een doorn in het oog? Soms wordt er bij het kappen van bomen voor gekozen om de boom tot aan de boomstronk te verwijderen, omdat dit de goedkoopste oplossing is. Door een boom te kappen is deze nagenoeg volledig verdwenen, maar blijft de boomstronk dus wel in de grond zitten. In sommige situaties, zoals in bossen en dichtbegroeide tuinen vormt de achtergebleven boomstronk geen probleem, waardoor deze gewoon kan achterblijven. Wanneer je echter besluit om de tuin opnieuw aan te leggen, kan een achtergebleven boomstronk wel voor problemen zorgen. Zo heeft het verwijderen ervan veel impact op de kosten van het tuinaanleg, terwijl het laten zitten van de boomstronk als gevolg kan hebben dat het volledige ontwerp opnieuwe opgesteld moet worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het feit dat deze boomstronk aan het zicht onttrokken moet worden. Wil jij de boomstronk laten verwijderen? Wij vertellen je hoe je dat doet.

Het verwijderen van een boomstronk

Boomstronken met een relatief kleine doorsnede kun je vaak zelf nog wel verwijderen. Je kan de wortels van de boomstronk eenvoudig doorspitten en de grond rond en onder de boomstronk losmaken, zodat je de boomstronk eenvoudig kunt verwijderen. Met grotere boomstronken is dit echter een ander verhaal. De wortels van grotere boomstronken zijn vaak dieper in de bodem verweven, waardoor het verwijderen van de stronk grote gevolgen kan hebben voor de stevigheid en de structuur van de bodem. Wil jij een grote boomstronk laten verwijderen? Dan is het aan te raden om de hulp in te schakelen van een boomverzorgingsbedrijf met ervaring op het gebied van boomstronken verwijderen. Door het boomstronk verwijderen uit te besteden aan een professional weet je zeker dat het verwijderen van de boomstronk niet voor schade aan de omgeving zorgt.

Over een boomverzorgingsbedrijf

Een boomverzorgingsbedrijf is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van bomen. Dat houdt in dat ze bomen planten, bomen snoeien en bomen controleren op en behandelen voor boomziektes, maar ook dat ze bomen kunnen kappen/rooien/vellen. Zowel het verwijderen van boomstronken als het snoeien of kappen van grotere bomen is een zware klus die alleen veilig uitgevoerd kan worden als je beschikt over de juiste kennis, ervaring, machines, voertuigen en materialen. Door dergelijke klussen uit te besteden aan een boomverzorgingsbedrijf, worden gevaarlijke situaties en schade aan de omgeving voorkomen en worden de werkzaamheden probleemloos afgerond.