Een grote tuin inrichten doet u met deze tips

Een grote tuin is de droom van velen. Alle ruimte om te doen en te laten wat u wilt. Geen beperkingen en erg prettig als u jonge kinderen of actieve huisdieren heeft. Het is heerlijk als uw kinderen en hond gewoon in uw eigen tuin kunnen spelen, onder uw toezicht. Maar een grote tuin heeft ook een aantal nadelen. U bent ten eerste behoorlijk wat tijd kwijt aan het onderhouden van de tuin. Het inrichten van de tuin is bovendien ook een flinke uitdaging. Meer ruimte betekent meer mogelijkheden en dat betekent dat ook lastige beslissingen nemen. Hoe zorgt u ervoor dat u van een groot stuk land een mooi, coherent en praktische tuin maakt? In dit blog geven we u enkele tips waar u veel aan heeft als u uw tuin gaat inrichten.

Deel de tuin op in verschillende delen

U heeft dus een grote tuin en u heeft moeite met het inrichten hiervan. Onze eerste tip gaat u direct heel erg helpen. Deel de tuin op in verschillende kleinere delen. Gebruik schuttingen, beplanting of zelfs een vijver om bepaalde delen van de tuin compacter te maken. Een kleinere ruimte is eenvoudiger om in te richten. Opeens heeft u niet meer te maken met een hele grote tuin, maar met meerdere tuinen van normale grootte. Vervolgens kunt u ieder deel – noem het een kamer – een unieke invulling geven. In het ene deel plaatst u speeltoestellen voor uw kinderen, in het andere deel een zithoek voor uzelf. U hoeft de stijl niet aan te passen, maar geef iedere ruimte wel een uniek kenmerk. Dat kan een bepaalde plant zijn, een bijzonder figuur of een vijver.

Laat de natuur haar gang gaan

In een compacte tuin willen we graag alles onder controle houden. Het ontwerp bestaat uit strakke lijnen, de beplanting zorgt voor een beetje leven en speelsheid. Maar als de planten te wild groeien, worden ze gesnoeid. In een grote tuin mag u hier gerust wat vrijer mee omgaan. Laat de natuur meer haar gang gaan. Sta niet te snel klaar met uw heggenschaar, maar houd het wel netjes. Heeft u een groot gazon? Maai dan alleen het gras rond het terras en laat het gras aan de buitenzijde vrij groeien. Na een tijdje zorgt dit voor een interessant contrast. Kies voor een grote haag, u kunt bijvoorbeeld de laurier Novita bestellen, deze is zeer geschikt voor gebruik in een grote tuin dankzij de snelle groei.

Vul de tuin op

Na het indelen van de tuin komt het opvullen ervan. Dit zijn niet altijd slechts details. Denk aan het inrichten van een terras of het plaatsen van een overkapping. Denk ook hier wat ruimer: grote tuinmeubels en een ruim terras. Plaats nog enkele planten in pot, of maak bloembakken om het terras verder op te vullen.

Bron: Het woongemak