Haal design in je tuin!

Wat tegenwoordig een steeds grotere trend is, is een stukje design in de tuin. Met een stukje design in de tuin creeer je namelijk direct een tuin zoals niemand die heeft. Ook geef je een twist aan een anders normale tuin door de simpele toevoeging van design.

Design in je tuin

Maar wat is precies design en hoe kun je dit toevoegen in een tuin? Daar zijn hele simpele oplossingen voor. Design hoeft namelijk niet groot te zijn en daarnaast kun je ongeveer alles in een design uitvoering krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het lounge gedeelte in de tuin. Er zijn genoeg mogelijkheden om een lounge gedeelte in een designvorm te krijgen. Ook kun je elementen aan een lounge gedeelte toevoegen zodat deze gelijk anders oogt. Neem bijvoorbeeld een vuurtafel bij de loungeset. Een loungeset met vuurtafel zorgt namelijk direct voor een design effect wat er vervolgens weer voor zorgt dat de tuin net een luxere uitstraling krijgt. Wanneer je houdt van luxe is een loungeset met vuurtafel dan ook absoluut een gave toevoeging. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om op een andere manier design aan toe te voegen. Een mooie houten barset is namelijk ook een leuke toevoeging. Wanneer je een mooie houten barset plaatst in een lounge gedeelte van de tuin zorgt dit gelijk voor een design effect.

Andere vormen van design

Je kan design ook op andere manieren terug laten komen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het looppad of een gedeelte waar planten komen. Je kan een looppad namelijk met verschillende soorten stenen leggen, ook met design stenen dus. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om design bloembakken te plaatsen in de tuin. Deze bloembakken hoeven dan niet eens hele aparte bloemen en planten te bevatten, maar ogen al design door het ontwerp van de bakken zelf. Als laatst kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de omheining van de tuin in een designjasje te dopen. Denk bijvoorbeeld aan een designschutting. Je kan de tuin dan op een mooie manier afsluiten en hebt dan ook nog eens een designelement.