Schommel ben je nooit te oud voor

Je bent nooit te oud om te schommelen.  Vandaar ook dat de schommel altijd kaarsrecht overeind is gebleven in de wereld waarin alles veranderd is en er dus ook steeds weer nieuwe speeltoestellen op de markt zijn gekomen. Wat altijd gebleven is, is de schommel. Je koopt tegenwoordig nog steeds schommels voor een baby en voor wat oudere kinderen maar gebleken is dat ook volwassenen nog steeds kunnen genieten van even heerlijk ontspannen schommelen. Even wegdromen en denken aan vroeger.

Schommelen ter ontspanning voor baby en volwassene

Hoewel het de kinderen vooral gaat om heel hoog te komen met de schommel, biedt de schommel doorgaans een stuk ontspanning. In een sereen ritme heen en weer en je maakt je hoofd even lekker leeg. Al heel vroeg worden kinderen geconfronteerd met de schommel en schommelen. Niet voor niets worden schommelende bewegingen gemaakt om baby’s rustiger te krijgen en waarschijnlijk is dat ook een reden waarom elk kind zich meteen op zijn of haar gemak voelt op een schommel. Uiteraard zitten de allerkleinsten niet meteen los op de schommel, maar in een veilig baby schommelzitje. Er zijn baby’s die tijdens het schommelen, met het kleine hoofdje in de wind, zomaar in slaap vallen.

Kies je voor hout of voor metaal?

En dus is het eigenlijk logisch dat je nog steeds overal een schommel aan kunt schaffen en dat je in menig tuin nog steeds een schommel ziet staan. Je hebt daarbij de keuze uit schommels van metaal en van hout. De laatste categorie zie je tegenwoordig het meest. Wat betreft gemak, comfort, gewicht en montage doen ze amper voor elkaar onder en dan geeft de duurzaamheid van hout vaak de doorslag. Zowel houten als metalen schommels bieden veiligheid en zijn solide. Je hebt de kleine schommel, met één schommelzitje, je ziet echter ook vaak de duo-schommel waarop kinderen een wedstrijdje ‘hoog schommelen’ kunnen doen. En voor de volwassenen; de schommels zijn tegenwoordig zo goed verankerd dat ook jij als oudere jongere nog heel goed even kunt en mag schommelen hoor.

Ook erg leuk: de nest schommel

De familieschommel? Ook die is er nog steeds, zoals je tegenwoordig allerlei accessoires bij je schommel aan kunt schaffen. Schommelzitjes bijvoorbeeld, vind je in allerlei soorten, kleuren en maten en bij de schommel is het leuk een klimtouw of een klimladder aan te schaffen. Of een schommelplaat te kopen. En wist je dat kinderen het heel gezellig vinden om met een groepje tegelijk op de nest schommel te gaan zitten of liggen? Niet voor niets zie je deze schommels overal; zelfs in pretparken met de meest angstaanjagende achtbanen blijkt de schommel dus onmisbaar.

Schommelen is van alle tijden

Schommelen is iets van alle tijden en dit zal altijd zo blijven. Door sterk verbeterde techniek en beter materiaal staat de schommel steviger als ooit tevoren en zijn ze tegenwoordig in alle kleuren verkrijgbaar. Je doet een kind nog steeds een groot plezier met een schommel. En eigenlijk is dat heel mooi in een wereld die verder elke dag aan verandering onderhevig is.