Wat je moet weten over gietvloeren

Sta je voor de keuze wel of geen gietvloer te nemen? Heb je de voordelen en nadelen al een paar keer tegen elkaar afgewogen, maar twijfel je nog? De definitieve beslissing is het gemakkelijkste te nemen als je alle ins en outs over gietvloeren weet. De algemene voordelen en nadelen vormen daar een prima basis voor, maar er is meer. Veel meer om te moeten weten voordat je de knoop doorhakt.

Misschien zit je wel op het verkeerde spoor omdat jij je aan het oriƫnteren bent op een epoxyvloer voor je woning. Dat is namelijk helemaal geen geschikte gietvloer om comfortabel op te wonen, maar wel voor industriƫle doeleinden. Neem dan ook kennis van alles wat je moet weten over gietvloeren. Of vraag gewoon advies aan G-vloeren. Deze gietvloerspecialist heeft de expertise in huis om je alles te laten weten over gietvloeren.

Belangrijk om te weten: onderscheid in gietvloeren

Een eerste belangrijk punt dat je moet weten over gietvloeren is het onderscheid in verschillende soorten. Kunsthars vormt het basisbestanddeel voor gietvloeren, maar wist je dat er diverse typen kunststof zijn? Zo is er een significant verschil tussen polyurethaan en epoxy. Wil je een gietvloer in huis dan kies je voor epoxy. Heb je een groot magazijn of een fabriek dan is epoxy perfect. De eigenschappen zijn namelijk anders.

Zo is epoxy hard en ideaal voor industrieel gebruik en zware belasting. Comfortabele eigenschappen ontbreken echter bij een gietvloer van epoxy. Die zijn er juist wel bij een polyurethaan gietvloer en daarom is deze vloersoort perfect om op te wonen. Vloercoating is weer een afgeleide uitvoering van gietvloeren die veel dunner is en over bestaande vloeren is aan te brengen.

Gietvloer als ideale vloer in huis

Je moet natuurlijk ook weten dat een gietvloer een ideale vloer is voor in huis. Gietvloeren hebben een strak design en zijn een waardevolle basis voor je interieur. De vloer is naadloos en daarom ook vooral praktisch. Dat is handig als je een druk huishouden hebt met een gezin met kinderen of misschien wel met huisdieren. Gietvloeren zijn in een handomdraai schoon te maken vanwege de vuilafstotende werking.

Extra handig is ook dat de vloer geen vocht opneemt en dus over een waterafstotende functie beschikt. Er valt in ieder huis wel eens een glas met drinken om. Dat is met een gietvloer in huis dus geen probleem. Verder is het fijn om te weten dat een gietvloer de ideale vloer is vanwege het comfort. De vloer voelt warm aan en je krijgt het gevoel dat je een verende tred hebt.

Wat je nog meer moet weten over gietvloeren

De belangrijkste keuze nadat je besloten hebt een gietvloer aan te schaffen, is waar je dat gaat doen. Doe dat vooral bij een betrouwbare partij die afspraken nakomt en transparantie biedt als het om de prijzen gaat. Een gietvloerspecialist als G-vloeren.nl voldoet aan deze eisen en is deskundig en professioneel. Hier krijg je advies, een passende offerte en een gietvloer op maat voor een eerlijke prijs.