Als je jouw horecagelegenheid gaat inrichten, zoals een restaurant, kan het best lastig zijn om het juiste meubilair te kiezen. Horeca meubilair heb je namelijk in vele vormen, maten, soorten, kleuren en uitstralingen. Dus waar je precies moet beginnen kan lastig zijn en een keuze maken ook. Hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw niveau meubilair voor in je horeca. 

Comfort is heel belangrijk bij horeca meubilair

Eigenlijk is het ontzettend belangrijk dat je begint en eindigt met het woord ‘comfort’ als basis voor je horeca meubilair. Het meubilair moet aansluiten bij je doelgroep, want niet voor elke horecagelegenheid heb je hetzelfde meubilair nodig. Gaat het om een terras, dan gaat hebt om ander meubilair dan over een kroeg. Gasten die zich comfortabel voelen zullen langer blijven zitten en dat levert natuurlijk meer omzet op omdat ze ook meer zullen bestellen. Het is verstandig om vooraf het meubilair uit te laten testen om zo een goede keuze te kunnen maken. 

Vergeet niet te kiezen voor de juiste uitstraling van je horeca meubilair

Comfort is het allerbelangrijkste, maar de uitstraling doet ook veel met je klanten. Je meubilair kan je in veel verschillende uitstralingen aanschaffen, daarom is het belangrijk te kiezen voor iets dat past bij de gelegenheid. Heb je een bruin café? Dan zijn barkrukken zeker op zijn plek, maar bij een chique restaurant heb je die misschien niet nodig of in elk geval geen klassieke houten barkrukken met rode bekleding. Denk dus goed na over de kleuren, materialen en de aantallen die je nodig hebt. Voel je ook vrij om verschillende designs met elkaar te laten combineren, want niet elke stoel hoeft hetzelfde te zijn. 

Vergeet niet te denken aan decoraties

Naast je horeca meubilair is het ook belangrijk om te zorgen voor decoraties. Decoraties maken de ruimte namelijk af en creëren meer sfeer dan alleen tafels en zitmeubels. Denk bij decoraties aan vazen, bloemstukken, schilderijen, roomdividers en decoraties voor op tafels of aan de bar. Hier geldt absoluut niet hoe meer hoe beter, vaak is hoe minder hoe beter. Maar helemaal niets ziet er kaal uit. Verse bloemen doen het bijvoorbeeld altijd goed, maar vergen weer veel aandacht waardoor velen vaak liever voor kunstbloemen kiezen. 

Kijk eens voor tweedehands meubilair

Natuurlijk kan je al je meubilair nieuw aanschaffen, maar kijk ook eens bij tweedehands keuzes. Dat scheelt in prijs, is goed voor het milieu en vaak zijn er zaken die gesloten zijn of faillissementen nog mooie meubels op te kopen. Zo kan je op je budget besparen en ook nog een keer denken aan het milieu door niet onnodig nieuwe producten aan te schaffen. 

Bij horeca meubilair is het dus belangrijk dat je kijkt naar het comfort van de meubels, maar ook naar de uitstraling ervan. Heb je al gekeken naar tweedehands meubilair? Denk aan het milieu, maar ook aan je portemonnee. Wil je je interieur compleet maken? Denk dan aan decoraties. Overdrijf daar niet mee, maar vergeet ze ook absoluut niet. 

Recommended Articles