Barkrukken zijn enorm handig voor in huis, maar dan spreken we natuurlijk wel over mooie krukken met een eigentijds design en niet over de logge houten barkrukken die je in de bruincafés ziet staan. We spreken dan echt over mooie producten waarmee je extra zitplekken in je eetkamer of de keuken kunt creëren. 

Barkrukken in combinatie met een mooie bartafel

Barkrukken koop je doorgaans als je ook een bartafel hebt. Een bartafel is hoger dan een normale eettafel en kan meerdere functies hebben. Je kunt er naast je eettafel een extra zitplek van maken, maar je kunt ook de eettafel compleet vervangen voor een bartafel met bijpassende krukken. Een bartafel kun je ook gebruiken als werkplek of als plek om te chillen met familie en vrienden. 

Verschillende soorten

Barkrukken zijn in verschillende soorten, maten en prijsklassen te koop en de keuzes die je maakt, zijn afhankelijk van je persoonlijke smaak en het interieur. Uiteraard moeten ze ook bij de bartafel passen, zodat het een mooi geheel lijkt. Wil je zeker weten dat ze matchen met de bartafel? Kies dan voor een complete set bestaande uit een mooie bartafel met bijpassende barkrukken. Dan ben je ook in een keer klaar en kun je straks van je nieuwe zitplek genieten.

Daarnaast heb je keuze uit vormgeving en materialen. Kies bijvoorbeeld voor een barkruk met 1 poot of een versie met 3 poten. De versie met 3 poten zorgt voor meer stabiliteit. Je kunt ook kiezen voor 1 met stof of microvezel zijn bekleed en bij hoge uitzondering zien we ook nog steeds krukken die met leder zijn gestoffeerd. In de basis heb je ook keuze uit verschillende kleuren, zodat je ze op de stijl van je interieur kunt afstemmen.

Verstelbare barkrukken kopen

Verstelbare barkrukken zijn een goede optie als je vaak visite krijgt en je visite verschillende lengtes heeft. Door de hendel in de poot van een barkruk kun je ‘m in hoogte verstellen en dat is wel zo prettig. Op die manier kan iedereen prima aan een bar of bartafel zitten, zonder dat ze last krijgen van hun nek of rug. Evenals normale versies, zijn de verstelbare krukken ook in verschillende soorten, maten en kleuren te koop, terwijl je ook nog eens de keuze hebt uit verschillende materialen waarmee de krukken zijn gestoffeerd. Door het mechanisme zijn deze krukken doorgaans wel iets duurder.

Je hebt ze ook met rugleuning

Als je wel op zoek bent naar barkrukken, maar het model vindt je niet aantrekkelijk, kun je ook kiezen voor een model met rugleuning. Dit worden ook wel barstoelen genoemd en het voordeel is dat deze krukken op stoelen lijken. Voor jezelf en je visite is het ook prettiger om een beetje steun in de rug te hebben, zodat je ook lekker aan een bartafel kunt zitten, eten, drinken, spelen en werken. Ook dit soort barkrukken kun je in verschillende soorten, maten en kleuren bestellen.

Recommended Articles